Het creëren van de perfecte babykamer

Het creëren van de perfecte babykamer

Vandaag duiken we in de wondere wereld van babykamers. Het inrichten van een babykamer is niet alleen een grote uitdaging want het moet immers praktisch zijn. Maar het oog wilt natuurlijk ook wat 😉 Daarnaast is het ook een leuke kans om na te denken over hoe je het zo persoonlijk mogelijk kan maken. Vergeet de traditionele regels en ga voor creativiteit. 

1. Kies een thema

Het kiezen van een thema maakt het inrichten van je babykamer gemakkelijker. Of je nu gaat voor een klassiek sprookje, een avontuurlijke safari, een rustgevend natuurthema of iets heel unieks, zorg ervoor dat het iets is waar je blij van wordt.

2. Het kleurenpalet

De kleur van de muren beïnvloedt de sfeer in de kamer sterk. Kies daarom voor muren die een verhaal vertellen! Zachte pastelkleuren zijn sinds jaren een hit, maar wat dacht je van een muurschildering met een favoriet sprookje of een dromerige luchtballonvaart? Houd er wel rekening mee dat deze kleuren niet te heftig zijn zodat ze altijd de rust en kalmte brengen die je baby nodig heeft. 

3. Knusse hoekjes en geheime verstopplekken

Het is onwijs belangrijk dat meubels praktisch zijn zoals een comfortabele schommelstoel voor de nachtelijke voedingen of een commode met veel opbergruimte. Maar meubels hoeven deze dagen niet alleen maar praktisch te zijn. Ze mogen er zijn met een knipoog. Denk bijvoorbeeld aan een kast vermomd als schatkist of een wieg in de vorm van een boot. Zo kun je helemaal in jouw thema blijven. 

4. Lichtje aan en uit

Licht bepaalt net als kleuren de sfeer in een kamer. Zachte, dimbare lampen zijn perfect voor de late avonden. En deze zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten: van dieren tot grafische vormen. Zorg daarnaast voor voldoende natuurlijk licht overdag, maar vermijd natuurlijk direct zonlicht in het bedje van de baby.

5. Speelse accessoires

Dit is waar je echt creatief kunt zijn (vinden wij leuk)! Denk aan schattige knuffels, kleurrijke boekjes en leuke wanddecoraties. Ga lekker out-of-the-box. En vergeet niet de persoonlijke touch in de kamer met bijvoorbeeld de custom letterslingers van Mosie Rosie. Deze prachtige, handgemaakte slingers kan je helemaal zelf samenstellen: van de naam tot de kleuren en stofjes. 

6. Opbergruimte

Als er één ding is wat je babykamer teniet doet, dan is dat rommel. Zorg dus voor voldoende opbergruimte voor kleding, speelgoed en verzorgingsproducten. Open planken met mooie manden of een boekenkast met ruimte voor speelgoedkisten zijn niet alleen praktisch maar zien er ook nog eens leuk uitl.

7. Veiligheid Voorop

Leuk al die tips, maar vergeet het belangrijkste niet: veiligheid. Zorg voor raambeveiliging, stopcontactbeschermers en zorg dat alle meubels stevig en veilig zijn. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om jouw kindje. 

In het stylen van je babykamer ligt de magie in de details. Onthoud dat deze ruimte een plek wordt waar je kostbare herinneringen gaat maken met je kleintje. Veel plezier met het inrichten!